Teroson WINTeQ sustavi

 

Teroson WINTeQ sustavi

 

Kako bi Vaša fasada bila u potpunosti energetski učinkovita, odnosno, donijela Vam značajne financijske uštede, neophodno je koristiti Teroson WINTeQ sustav Terofol brtvenih traka za montažu prozora i vrata (RAL montaža).

 

RAL montaža - brtvljenje spoja doprozornika/dovratnika i energetski učinkovite fasadne ovojnice (ETICS sustav).

 

Zračno-nepropusni omotač zgrade smanjuje troškove grijanja, donoseći značajne novčane uštede. 36% gubitka energije u građevinama otpada na prozore i vrata, točnije, neodgovarajući materijali pod utjecajem hladnog zraka i vjetra izgube više od trećine svog izolacijskog djelovanja. Osim toga, dobro izolirani unutarnji prostori puno su ugodniji i zdraviji za život.


Spoj prozorskog okna i zida, odnosno područje na kojem se oni dodiruju, često je značajno podcijenjeno prilikom gradnje. No baš na tom prostoru, uz nepostojeće ili loše brtvljenje, može nastati 36% više troškova grijanja.

 

Često je u pitanju tek mali procijep od svega 1 milimetra između prozora i zida, što je dovoljno za djelovanje sila kao što su vjetar, propuh, kiša i druge, koje pored značajnih dodatnih troškova energije, uzrokuju i nelagodne uvjete u prostorijama. Prema zakonima građevinske fizike, vodena para teži izjednačenju od visoke ka nižoj razini – u pravilu iznutra prema van. Iz tog razloga, paronepropusnost brtvljenog spoja prozorskog okna i zida, treba biti veća na unutarnjoj strani prostorije, nego na vanjskoj strani.

 

Zašto WINTeQ?

 

I najkvalitetniji prozor bit će onoliko dobro zabrtvljen koliko je dobro odrađena njegova ugradnja.

 

Spojevi s prozorima su kritični dijelovi cijele građevine zbog slijedećih problema:


- gubitak energije
- problemi s vlagom
- buka izvana
- prodiranje vode s vanjske strane
- problem s kondenzacijom
- stvaranje plijesni
- temperaturni mostovi
- mnoštvo elemenata različite termalne ekspanzije
("rad" materijala unutar građevine/ konstrukcije)

WINTeQ sustav za prozore
bosch brusilice
bosch busilice
RAL montaža

 

Brošuru o WINTeQ sustavima možete preuzeti ( Brošura PDF 1,53 Mb )

 

 

Fasade

Pretraga proizvoda